amp template

Cégünket, a weboldalt, a szakmát valamint a Rolandot érintő változásokról ezen az oldalon tájékoztatunk benneteket

!!! FIGYELEM !!!

Többen jeleztétek, hogy nem kaptok visszajelzést a pekar@interware.hu email címre küldött levelekről. Ismételten szólunk mindenkinek, hogy ez az email cím 3 éve nem él. Általános Rolanddal vagy a Signservice-el kapcsolatos leveleket az info@signservice.hu címre várunk.

Aki egyébként a régi email címre küldi a levelét, az kap a rendszertől egy válaszlevelet, hogy nem sikerült kézbesítenie a levelet mert nincs ilyen email cím. Erre figyeljetek, köszi.


2019. 09. 02.

Elindult őszi akciónk. Tessék válogatni, nézegetni, kérdezni.


2019. 09. 02.

A Roland bejelentette az új LEF2-300 tárgyomtató érkezését. Továbbá megjelenik a piacon 2 új lézergravírozó berendezéssel is.

A két új típus LV-180 és LV-290 névre hallgat. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnevekre klikkelve érhető el.


2019. 08. 01.

Újabb tartalom került ki az Általános rovat alatt Az a fránya USB kábel címmel.


2019. 05. 27.
Az új TrueVIS VG2 sorozatú öko-oldószeres nyomtató / vágógépek a legjobb nyomtatási és vágási megoldást nyerték a rangos EDP (European Digital Press Association) díjat. A TrueVIS VG2 sorozat ez év márciusában indult és máris a második rangos díjat zsebelte be. Az EDP-díjak győzteseit az Európa 21 vezető kereskedelmi kiadványának független bírói testülete határozza meg, akik „az eredményesség, a minőség és a költséghatékonyság alapján” az előző 12 hónap legizgalmasabb technikáit értékelik. A bírákat különösen lenyűgözte a rendszer színskálája, az optimalizált színpontosság és a színes reprodukciós képesség, valamint számos technológiai fejlesztés a nagy pontosságú nyomtatás a teljesítmény növelése érdekében. Ryo Baba, a TrueVIS VG2 projektmenedzsere elmondta: „Amikor néhány hónappal ezelőtt elindítottuk a VG2-es sorozatunkat, készen álltunk arra, hogy bemutassunk az iparágnak valami különlegeset, olyan megoldást, amely valóban megváltoztathatja a nyomtatási szakemberek munkájának élettartamát, színminőségét, megbízhatóságát. Az EDP-díjak széles körben tekinthetők az európai digitális nyomtatási üzletág legrangosabb díjainak, így a „Best Print & Cut Solution” címe teljesen tükrözi, hogy hihetetlen ez a gép. ”
Ryo Baba, a TrueVIS VG2 projektmenedzsere elmondta: „Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptuk az EDP-díjat. A VG2-vel reméljük, hogy ügyfeleink maximálisan kihasználhatják kreatív lehetőségeiket, és a képzeleteiket valósággá alakíthatják.”

2019. 05. 29.
Újabb tartalom került ki a Karbantartás rovat alatt Hogyan tisztítsd meg nyomtatód tintagyűjtő tartáját címmel.

2019. 04. 03. 
A Roland új TrueVIS VG2 sorozatú öko-oldószeres nyomtató / vágógépe megnyerte a 2019 ISA Sign Expo®-ot Innovációs Díját a "Nyomtató" kategóriában. Az ISA Innovációs Díjak elismerik a 2019-es ISA Sign Expo legjelentősebb termékbemutatóit. Összességében négy kategóriában volt jelöltek, amelyek a jel, grafika és a vizuális kommunikációs iparágot képviselték. A VG2-540 és a VG2-640 lenyűgözte a bírákat - külső szakértői testületet - technológiai fejlődéssel, átfogó színválasztékkal, a gép hatékonyabbá tételével és a nagyobb nyomtatási és vágási pontossággal.
Az ISA Sign Expo résztvevői úttörő termékeket és a legújabb megoldásokat várták. Kohei Tanabe, a Roland Főigazgatóság elnöke azt mondta:
"Nagyon örülünk annak, hogy a VG2 sorozatú nyomtató / vágógépek, amelyek a Roland DG történetében a legmagasabb termelési minőséget élvezik, megnyerték ezt a rangos díjat, hogy segítsen a grafikus szolgáltatóknak kiaknázni kreatív lehetőségeiket, átalakítsák képzeletüket valósággá, és élvezzék a teljesítmény érzését."

2019. 03. 08.
A tárgynyomtatók esetében a LEF-200-as modell már nem elérhető, a LEF2-200 új modell váltja fel. 

2019. 03. 05.
A Roland elindítja második generációs TrueVIS VG2 64 "és 54" széles formátumú tintasugaras nyomtató-vágógépek sorozatát. A TrueVIS VG2 sorozat új generációs eco-oldószeres TR2 tintával rendelkezik. A korábbi hét szín mellett az új TR2 tinta már narancssárga színben is elérhető, hogy bővítse a színek terjedelmét.
Új Multiprocess Color funkciót fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi az Orange tinta használatát. Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassa a VG2 kiváló színvisszaadási képességét és a TR2 tinta által biztosított széles színskálát, True Rich Color előbeállítás is létrejött.

Számos technológiai előrelépés történt pl.:
● felügyelet nélküli működés
● az új középső szorítógörgők automatikusan felemelkednek a vágási folyamat megkezdése előtt
● laminált nyomtatott anyagok vágására szolgáló új vágójel opciók, optimális szorítógörgő nyomással kombinálva stabilabb vágási teljesítményt biztosítanak
● Az új feltekerő egység kétféle lehetőséget biztosít a kiválasztott média típusától függően, így biztosítva a feltekerési stabilitást.

A RDG FlexFire nyomtatófejek részére készült precíziós tinta, lehetővé teszi a semleges szürkeárnyalatok, az élénk színek és a sima bőrhatások nyomtatását még a legnagyobb sebességgel is. A TrueVIS VG2 és a TR2 tinta a 3MTM MCSTM által tanúsított hosszú távú eredményeket igazolja, ami garantálja a grafika minőségét és megbízhatóságát. A TR2 tintával ellátott VG2 támogatja az Avery ICS teljesítményét és tanúsítja a GREENGUARD Gold minősítést a biztonságos beltéri grafikai alkalmazásokhoz. Tartalmazza a VersaWorks 6 RIP szoftvert, amely támogatja a legfrissebb Harlequin® RIP kétmagos motort PDF 2.0-val és natív 64-bites feldolgozással, valamint új, könnyen használható képességeket, amelyek a legerőteljesebb RIP szoftverre jellemzőek.
Technikai infó itt.

2019. 03. 05.
A Roland bejelentette a LEF-200 UV tárgy nyomtató utódját a LEF2-200 modellt.
Számos új, fejlett funkció került a termékbe.
● A Start Timer funkció befejezi a nyomtatófej tisztításának és a fehér tinta cirkulációjának automatikus beállítását a kijelölt kezdőidővel.
● Rögzítheted a sarokkonzolokat a nyomtatási felülethez, hogy egyszerűbbé tedd a beállításokat és a nyomtatáshoz használt elemek igazítását.
● A legújabb VersaWorks 6 RIP szoftver a csomagban
● Új tisztítási rendszer a megbízhatóság növelése érdekében. A fejfrissítő funkció eltávolítja a nyomtatófejeken maradt tintát és megtisztítja a nyomtatófej felületét.
● A légzáró fedél védi az üzemeltetőket az UV fénytől, és megakadályozza, hogy a por nyomtatás közben az anyagok felületére kerüljön.
Technikai infó itt.

2019. 01. 30.
A Roland DGSHAPE üzletága új generációs gravírozó készüléket jelentett be DE-3 néven. A DE-3-al számos gravírozási feladatot végrehajthat, beleértve a névtáblákat, a jelzéseket, a díjakat feliratozását valamint az egyedi ajándék tárgyak készítését. A következő generációs gravírozó számos új fejlesztést foglal magában, többek között: Ethernet csatlakozás, frissített nosecone technológia a jobb minőségű gravírozáshoz egyenetlen anyagon, adatpuffer az offline gravírozáshoz, lézermutató a pontos anyag összehangoláshoz, és az új csomagban lévő szoftver: Dr. Engrave Plus. Ez az új szoftver olyan fejlett funkciókkal rendelkezik, mint az AI és EPS fájlok támogatása, a szintező és fúrási funkciók, valamint a változó adatok gravírozása. A működése annyira egyszerű, mint egy gomb megnyomása. A DE-3 USB vagy LAN-on keresztül csatlakoztatható, ami nagyobb rugalmasságot biztosít bármely környezetben.
A Dr. Engraving Plus egy olyan tervező szoftver, amellyel új művészeti alkotásokat hozhat létre, vagy a meglévő fájlokat a népszerű tervezési szoftvercsomagokból a DE-3-hoz továbbítja. Az opcionálisan elérhető középső satu növeli a gravírozható anyagok befogásának lehetőségét.
Technikai infó itt.

2019. 02. 13.
Újabb tartalom került ki a Szervizes életképek rovat alatt Sztatikus energia okozta kisülés ölte meg az alaplapot címmel.

2019. 01. 15.
A Roland új nyomtatót jelentett be. A VersaSTUDIO BT-12 asztali, közvetlen ruhadarab-nyomtatót a ruhadarabok nyomtatására szánják. A BT-12 könnyen kezelhető A4-es nyomtató, amely közvetlenül a pamut* hordozóra nyomtat. Különböző termékekre, például pólókra, zsákokra és belsőépítészeti cikkekre nyomtathat teljes színes grafikákat, beleértve a fotókat, logókat és szöveget. Kompakt mérete és megfizethető ára lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy alacsony kezdeti befektetéssel és olyan helyeken kínáljanak személyre szabott szolgáltatásokat, ahol a hely korlátozott, beleértve a bevásárlóközpontokat, kioszkokat, ruházati üzleteket, szállodai ajándékboltokat és turisztikai célpontokat, vagy akár rendezvényeket.
* A szövetnek 50 ~ 100% pamutnak kell lennie.
A BT-12 megfizethető árú, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy új lehetőségeket fedezzenek fel nagyon alacsony kezdeti befektetéssel. A BT-12 kiválóan használható, és a gyakorlatban bárki, aki minimális képzettséggel rendelkezik, mindössze 10 perc alatt képes elkezdeni a gyártást a kezdetektől a befejezésig.
A 399 mm (W) x 760 mm (D) méretekkel a nyomtatóegység nagyon kevés helyet igényel.
Az opcionális befejező berendezést úgy tervezték, hogy a nyomtatóegységgel egymásra rakható legyen. Ez az okos kialakítás drasztikusan csökkenti a hagyományos közvetlen ruhadarabokhoz és befejezőegységekhez szükséges telepítési helyet, amely lehetővé teszi, hogy a BT-12-t kiskereskedelmi helyekre és rendezvényhelyszínekre telepítsék.
A BT-12 könnyen használható "Roland Design szoftverrel" van ellátva. Az intuitív felhasználói felület segítségével bárki egyedülálló terveket készíthet minimális képzéssel. Ezek a megoldások nemcsak az áru hozzáadott értékének növelését szolgálják, hanem új vásárlási élményt is nyújtanak az ügyfeleknek, ami segít a forgalom növelésén.
Technikai infó itt.

2018. 12. 07.

A Roland DG cotodesign néven új szoftvert jelentett be a kiskereskedelmi termékek egyedi dekorációjára.

Egy tervezési és nyomtatási menedzsment szoftvercsomag a ruházati cikkek és ajándéktárgyak egyedi dekorációjára, beleértve a fényképeket az ügyfelek adatait, vagy az okostelefonról készített grafikákat. A cotodesign átfogó megoldást kínál a vállalkozások számára, akik a Roland DG tintasugaras nyomtatóit és más Roland digitális kimeneti eszközöket használnak, hogy kinyomtassák az ügyfelek kedvenc mintáit. A böngésző alapú tervezőszoftver lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy gyorsan készítsenek grafikákat a boltban lévő tablettek vagy számítógépes terminálok segítségével.

A cotodesign minden szükséges folyamatot lefed, a tervezési adatok létrehozásától a teljes színes nyomtatásig az egyszerű és intuitív interfészen keresztül történő kezeléssel.

" Most bárki percek alatt létrehozhat egy grafikát vagy dekorációt kedvenc fotójából vagy gyermeki alkotásból az érintőalapú szoftverünk segítségével " - mondta Harada.

A bolt munkatársai a cotodesign segítségével gyorsan kinyomtathatják a vásárló egyedi grafikáját különböző árukra, beleértve a pólókat, táskákat, tollakat, okostelefonokat, írószereket és sokféle ajándéktárgyat még a digitális nyomtatás technikai ismerete nélkül is.

A szoftver csatlakozik a bolt hálózati környezetéhez, és kombinálható a Roland DG termékeivel, hogy az üzletben egyedi szolgáltatásokat nyújthasson, még korlátozott méretű üzletben vagy kioszkban is. A cotodesign jelenleg támogatja a Roland LEF sorozatú UV-LED síkágyas tintasugaras nyomtatóit, az asztali VersaSTUDIO BN-20 * öko-oldószeres nyomtató-vágógépet, valamint az LD-80 Laser Decorator-ot is, amely szöveget vagy grafikát készít fém- és holografikus fóliákkal a luxus megjelenésért.

Az ajándékok, a személyes kiegészítők és a ruházat igény szerinti dekorációja rendkívül népszerűvé vált az elmúlt években. A Roland DG UV- és öko-oldószeres tintasugaras nyomtatói elismertek kompakt méretük, könnyű használatuk és megfizethetőségük miatt, és a vállalatok széles körben használják az egyedi szolgáltatásokat. Az üzleten belüli egyedi szolgáltatások nyújtása nemcsak az áru hozzáadott értékének növelését szolgálja, hanem új vásárlási élményt is biztosít az ügyfeleknek, ami több ügyfelet vonzhat a boltba, és a szociális médiában folytatott beszélgetés témakörévé válhat. A cotodesign az optimális megoldást kínálja azon vállalkozóknak, akik szeretnék megkülönböztetni magukat más üzletektől, vagy új üzleti lehetőségeket teremtenek a kiskereskedelmi piacon, mondta Harada.


Jelenleg támogatott modellek:

VersaUV LEF-12i/200/300 , VersaUV LEF-12/20, VersaSTUDIO BN-20*, Laser Decorator LD-80

*2 Metál ezüst tinta konfiguráció nem támogatott.


Bővebb információ itt.


2018. 11. 22.

Új szolgáltatással egészült ki oldalunk. Elindítottuk apróhirdető szekciónkat ahol meghirdethetitek elfáradt, használt gépeiteket.

Kérünk mindenkit, hogy csak a sign ipar területét érintő eszközöket tegyétek fel, ide nem való termékek nem jelennek meg az oldalon.

Az oldal végfelhasználóknak van fenntartva, megkérjük a Tisztelt Kereskedő Társakat, hogy használt eszközeiket ne itt hirdessék. Köszönjük.


2018. 11. 21.

● Újabb tartalom került ki Munkahelyi környezet kialakítása valamint Ne vásárolj be tintából évekre előre címszóval a Tudástár/általános szekciójába.

● Sokak kívánságának megfelelően felkerült az oldalra a Nyomtató sebességek összehasonlítása, szintén a Tudástár alatt találjátok.

Szervizes életképek rovatunkban tanulságos szervizes történeteket olvashattok.

2018. 10. 19.
Amíg idehaza mindenki a hosszú hétvégével van elfoglalva, a Roland ismét két jelentős díjat zsebelt be Las Vegasban a SGIA Expon. A Roland DG TrueVIS nyomtató / vágógépei a Buyers Lab díját nyerték el. A KeyPoint Intelligence Buyers Lab (BLI) a világ vezető független tesztelési és elemzési szolgáltatója a dokumentum-képfeldolgozó iparág számára.
A BLI elemzői számos kulcsfontosságú teljesítmény kategóriában globálisan értékelték a versenyzők számos tintasugarasát, beleértve a képminőséget, a használhatóságot és a sebességet. Díjat kapott a 7 színes TrueVIS VG sorozat VG-640 modellje kiemelkedően fejlett CMYK Eco-Solvent / Latex 54 "/ 64" nyomtató kategóriában. A VG sorozatú nyomtató / vágógép legszélesebb skálája a világos, telített színeknek, valamint a sima bőrszínnek köszönhetően nagyon jó részletességgel és kontraszttal rendelkezett. Ezen felül a tesztek azt mutatták, hogy a TrueVIS VG rendkívül pontos méretbeli stabilitást és színkonzisztenciát eredményezett. A Roland TrueVIS sorozatú VG-540 nyomtató / vágógépe nyerte a második BLI díjat a CMYK Eco-Solvent / Latex 54" / 64" Dual CMYK kategóriában.

A BLI elemzői többek között a következőket nyilatkozták:
A nagy sebességű nyomtatási minőség mellett a 64 hüvelykes egység kiváló fényű és telítettségű képeket eredményezett, valamint semleges szürke és sima bőrszíneket, míg a legmagasabb minőségű nyomtatási beállítás jelentősen gyorsabb, mint a következő leggyorsabb eszközé.
A PANTONE® színmegfelelő képességekkel, valamint az átlag feletti nyomtatási sebességgel ez a nagy formátumú eszközpár kétségtelenül minden nyomtatvány legszigorúbb minőségi és színigényeit kielégíti.
Mind a VG-640, mind a VG-540 nagyon jó eredményeket ért el a képminőség, a sebesség, valamint a mellékelt Roland VersaWorks Dual RIP szoftver funkcionalitásának és felhasználóbarátságának köszönhetően.
A TrueVIS VG-640 és a VG-540 nyomtató / vágógépek egyértelműen felülmúlták az osztályuk többi nyomtatóját. Fejlett tintasugaras minőségük és teljesítményük, valamint világszínvonalú szolgáltatásuk és támogatásuk révén a Roland folyamatosan meghaladja ügyfeleik elvárásait.
Bővebb infó ezen a linken.

2018. 10. 17.

A Roland bejelentette az új VersaWorks 6 RIP kiadását. Az új VersaWorks 6.0 számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek pontosabbá és megbízhatóbbá teszik a nyomtatási folyamatokat, ugyanakkor a korábbi népszerű VersaWorks szoftver kiváló alapfunkcióira és egyszerű használatára épít. A VersaWorks 6.0 64 bites natív támogatást nyújt a 64 bites operációs rendszerek teljesítményének maximalizálásához és a bonyolult adatok, beleértve a komplex vektorok és a több rétegű képek feldolgozásának képességét is. Ezenkívül támogatást nyújt a PDF fájlok feldolgozásához natív módon, hogy a rétegek, árnyékok és más speciális effektek úgy készüljenek el ahogyan azt a tervezéskor elképzelték.

A könnyen használható funkciók biztosítják az egyenletes színt ugyanazon modell több nyomtatója között, és pontos színvezérlést alkotnak amikor több nyomtatót használsz az előállításhoz vagy nagy, kombinált grafikát készítesz. A felhasználók mostantól a 2 helyett 5 különálló sorba (A, B, C, D, E Queue) helyezhetik munkájukat, amelyek egyedi beállításokkal rendelkeznek, hogy megfeleljen a konkrét vevői elvárásoknak, a média típusnak és a felhasználók számának. A beállításoknál 1, 2 vagy 3 GB-nyi memóriát is lefoglalhatunk a rendszerből a RIP számára.

A tintamennyiség státusz menüje állandóra kinyitható, így folymatosan láthatjuk a tinta mennyiséget.

A VersaWorks 6.0 a következő Roland DG tintasugaras nyomtatóival és nyomtató / vágó modellekkel működik együtt 2018 novemberétől, de már elérhető az alábbi linken, mint ingyenes frissítés a következő modellekkel rendelkező felhasználók számára.

Öko-oldószeres nyomtatók és nyomtató / vágók: BN-20, EJ-640, RF-640, SG-540/300, SP-540i/300i, VG-640/540, VS-640i/540i /300i, XR-640

UV nyomtatók és nyomtató / vágók: LEC-540/330, LEF-12 / 12i, LEF-300/200/20, LEJ-640

Festék-szublimációs nyomtató: RT-640

Akinek Windows 10, 8.1, vagy 7-es oprendszere van és a fenti nyomtatók valamelyikével rendelkezik az kipróbálhatja már most.

Megtalálod a letöltések alatt!


2018. 10. 16.

Megjelent a Roland RF-640 nyomtatójának új 8 színes konfigurációja. Kategoriájának legjobbját sikerült megalkotni, a Pantone színeket 99% pontossággal lehet megjeleníteni ami igen látványos grafikai lehetőségeket ad a felhasználók kezébe. Bővebb infó itt.

2018. 10. 16.

Most (október 18-20. között) pár nap múlva kerül megrendezésre a SGIA EXPO Las Vegasban. Több mint 600 kiállító mutatja be termékét több mint 260 ezer négyzetméteren. Érdemes oda figyelni e jelentős szakmai eseményre aki esetleg ki tud jutni kérjük tartson a hazai szakmának egy kis tájékoztatót merre felé halad a világ. Bővebb infó a linken. 10. 04.-i bejegyzésünkben már jeleztük, hogy a Roland két termékével is elnyerte a SGIA 2018-as "Év terméke" díját.

2018. 10. 15.

● Új tartalom került ki a Tudástár szakmai rovatába Hogyan vásárolj használt nyomtatót és Hogyan adj el használt nyomtatót címszóval valamint a Karbantartás link alatt találjátok a Time for Maintenance bejegyzést.

● A Hasznos linkek alá bekerült az iparági rovat sok hasznos információval. Tessék olvasni, tanulni!

2018. 10. 04.
A Roland DG Corporation, a tintasugaras nyomtatók és 3D eszközök világszerte vezető gyártója, bejelentette, hogy két terméke - a VersaUV LEC-540 nyomtató és vágó valamint az ECO-UV tinta - elnyerte a 2018-as speciális grafikus képalkotó egyesület (SGIA) "Év terméke" díját.
A Roland VersaUV LEC-540 a "Roll-to-Roll UV nyomtató" kategóriába tartozott, míg a vállalat ECO-UV tintáját a "Digital Inks - UV" kategóriában a legjobb termékként ismerték el. Az idei versenyen a nyertesek 68 különböző termékkategóriában kerültek kiválasztásra.
Bővebb infóért klikk a képre.

2018. 09. 21.
Aktualizáltuk termék kínálatunkat, árlistánkat. Több modell már nem elérhető. Ennek értelmében az alábbi modelleket már nem lehet rendelni:
Nyomtató / vágók: VS-300i, VS-540i, Gravírozó gépek: EGX-400, EGX-600, 3D nyomtató: ARM-10

2018. 09. 19.
Átalakult a Támogatás tartalom (Tudástár elnevezéssel találjátok) mert olyan sok a titeket érintő téma, hogy már nem lehetett követni melyik témakör mihez tartozik. A Tudástár alatt szétszedtük a témacsoportokat, hogy könnyebb legyen a tájékozódás. Jó olvasgatást.

2018. 09. 12.
● Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Honnan tudhatod, hogy színhelyesen nyomtatsz címszóval.
● Módosult a Roland UV nyomtató kínálata. 1 modell megszűnt ( illetve update-n esett át és csak az USA-ban forgalmazzák ) de felkerült oldalunkra 7 modell (4 síkágyas, 3 szalagos) ami kizárólag Európában kapható. A VersaUV-S modelleket eddig is forgalmaztuk de nem volt fenn az ismertető anyag hozzá. Ízlelgesétek, ismerkedjetek velük.

2018. 08. 24.
Felkerült saját fejlesztésű média feltekerő rendszerünk ismertetője.

2018. 08. 13.
● Új vaskos tartalom került fel a Támogatás link alatt Now Processing valamint Vállalkozás fejlesztés címszóval.
● Újabb linkek kerültek be a hasznos linkek alá.
● Senki ne feledje, hogy aug. 31.-ig tart a pénzszórás akár 2 millió forint is megtakarítható most egy nyári beruházással. Érdeklődjetek, kérdezzetek tegyetek szert némi piaci előnyre !

2018. 07. 24.
Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Mivel tisztítsd Roland eszközödet valamint Az a fránya ofszet érték címszóval.

2018. 07. 02.
Érkezett egy használt Roland Camm 1 Pro, CM-300-as vágógép. Maximális vágási szélesség 737 mm.

2018. 06. 18.
Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Ékezetes betűket ne, Matt vagy fényes valamint Scan motor error címszóval.

Elkezdődött a Roland Hero Awards 2018

Eljött a ti időtök, lehet villantani! Elkezdődött a Roland Hero Awards 2018.
A Roland DG vár téged is, mutasd meg mire vagy képes, várja azon felhasználók jelentkezését, akik olyat alkottak amitől eldobjuk a kanalat. A Roland értékes jutalommakkal ismeri el azon munkákat amiket látva tátva marad a világ szája. Nevezz be munkáddal, mondd el történeted, légy ismert, szerezz még több megbízást kiváló szakmai tudásoddal. Légy kreatív és fújd ki a szakma orrát. Jelentkezés a ITT - már vannak magyar részvevők - ne maradj le te sem!

2018. 05. 18.
Új bejegyzés került fel Facebook oldalunkra.

2018. 05. 15.
Nagy presztízsű arany díjat kapott Roland LD-80 lézeres készüléke. Kohei Tanabe, a DGSHAPE elnöke szerint "A Gold Honoree díj jelentős eredmény fiatal vállalatunk és a DGSHAPE márka számára. Az LD-80 az innovatív digitális technológiák egyike, amely meghatározza a DGSHAPE-t és az Empower People-t a jövő alakítására." Bővebben itt olvashatsz a termékről és a Laser Focus World díjról.

2018. 05. 02.
● Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Mire elég egy tisztító szett?  és Hogyan alkoss színileg tartós grafikákat címszóval
● Felkerült a RIP programok offline update verziója a letöltés link alatt

2018. 04. 19.
● Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Így nyomtass nagyon apró betűket címszóval
● Új tartalom és képi anyag került fel a Támogatás link alatt Még mindig karbantartás címszóval
● Ismét letölthetők a biztonsági adatlapok magyar nyelven a letöltés link alatt

2018. 04. 13.
Felkerült a Roland DGA Youtube csatornájára a LD-80 lézeres dekorátorról szóló bemutató videó anyag, nézzétek meg.
Link itt.

2018. 03. 22.
● Új tartalom került fel a GY.I.K. alatt az általános, nyomtatóval kapcsolatos dolgok témakörben 11 pontban
● Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Régi gépek, régi programok, régi driverek használata mai modern rendszeren címszóval

2018. 03. 16. - A világ első lézerfólia dekorátora

A DGSHAPE bemutatja a világ első lézerfólia dekorátorát. Az LD-80 lézer dekorátor lehetővé teszi szövegek, logók és grafikák sokféle fémes és holografikus fóliához való hozzáadását, hogy kiváló minőségű, személyre szabott megjelenést biztosítson a kisméretű, termékekhez, beleértve a töltőtollakat, a mobiltelefon-burkolatokat, az írószereket vagy a kozmetikai kiegészítőket. Az LD-80 a saját technológiánkat alkalmazza, hogy lézersugarat fókuszáljon a műanyag és papíralapú termékek továbbítására, így valódi luxus megjelenést alkot. A szöveg, a logók és más vektoros grafika gyorsan átvihető műanyagokra, például akrilra, ABS-re és polikarbonátra, amelyek általában rosszul működnek a hagyományos lézeres, nagy hővel járó alkalmazások alatt. A fókuszált lézer különleges tulajdonságának köszönhetően a nagyon kis szövegek és finom vonalak létrehozását lenyűgöző minőségben támogatja. Az arany vagy ezüst fólián kívül fémes vagy hologramos fóliák is használhatók az élénk minták széles választékának kialakításához. A gép nagyon kompakt, a mellékelt szoftver egyszerű és intuitív, így az LD-80 tökéletes a fólia díszítésre kiskereskedelmi környezetben. A kiskereskedelmi üzembe helyezéseken túl, az LD-80 kompakt kialakítása könnyűvé teszi a elhelyezést bárhol, beleértve a kioszkokat, vagy olyan eseményeket, mint például az utcai vásárok és fesztiválok. A legbiztonságosabb 1. osztályú nemzetközi szabványnak megfelelve az LD-80 teljes fedőlapokkal rendelkezik, így biztonságosan használható, anélkül, hogy a lézerfény látható lenne a készüléken kívül. Ezenkívül tartalmaz egy hibabiztos kialakítást, amely automatikusan leállítja a készüléket, ha a fedél kinyílik működés közben.
A lézerrendszer exkluzív kialakítása kiküszöböli a por vagy a gáz keletkezését, biztosítva a karbantartásmentes működést.
Hagyományos háztartási teljesítménye nem igényel plusz elektromos kiépítést a telepítéshez. Bővebb infó itt.

2018. 03. 05.
Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Párásítás, statikusság címszóval.

2018. 02. 05.
Új tartalom került fel a Támogatás link alatt Tartsd tisztán a görgőket címszónál.