Cégünket, a weboldalt, a szakmát valamint a Rolandot érintő változásokról ezen az oldalon tájékoztatunk benneteket. Kövessétek figyelemmel.

!!! FIGYELEM !!!

Többen jeleztétek, hogy nem kaptok visszajelzést a pekar@interware.hu email címről. Ismételten szólunk mindenkinek, hogy ez az email cím 8 éve nem él!

Elektronikus leveleket az info@signservice.hu címre várunk. Aki egyébként a régi email címre küldi a levelét, az kap a rendszertől egy válaszlevelet, hogy nem sikerült kézbesítenie a levelet mert nincs ilyen email cím. Erre figyeljetek, köszi.


2024. március 14.
A Roland DG a mai nappal bejelentette, hogy érkeznek az új Roland UV flatbed nyomtatói, a VersaOBJECT CO-i sorozat személyében. 2 féle szélességben és 3 féle hosszúságban készülnek a csodák. Aki a síkágyas nyomtatás területén érdekelt az tájékozódjon milyen új lehetőségekre számíthat.

Infó itt.

Roland VersaObject CO-i sorozat, UV síkágyas nyomtatók2024. január 11.
A Roland DG, a széles formátumú tintasugaras nyomtatók és nyomtató/vágógépek vezető gyártója a nyomtatási innováció határait két új innovatív termékkel – a VersaOBJECT MO-240 készülékkel és a PrintAutoMate szoftverrel – folytatja, amelyek célja a hibamentes nyomtatási folyamatok és a nagyobb termelékenység biztosítása az UV nyomtatásban.

Részletek itt.


Roland VersaOBJECT MO-240 UV asztali síkágyas nyomtató

2023. október 04.
Az új Roland DG TrueVIS gyanta és UV nyomtatók BLI 2024 Pick díjakat kapnak a Keypoint Intelligence-től. A Roland DG bejelentette, hogy a TrueVIS sorozatú széles formátumú tintasugaras nyomtatóinak AP-640 gyanta és LG-640 UV modelljei A nyomtató/vágógépek BLI (Buyers Lab) 2024 Pick Awards díjakat szereztek, miközben magas pontszámokat kaptak a Keypoint Intelligence által végzett értékelési teszteken.
Az AP-640 (CMYK) a Kiemelkedő belépő szintű CMYK Eco-Solvent/Latex 54”/64” nyomtató kategóriában, míg az LG-640 (CMYKReOrWhWh) a Kiváló UV 54”/64” nyomtató kategóriában kapott elismerést. Részletek itt.

Roland BLI 2024 Award

2023. szeptember 07.
A Roland DG bejelentette, hogy a BN2-20 és BN2-20A asztali nyomtató-vágókkal bővíti a VersaSTUDIO családot.
Bővebb infó itt.

Az új BN2 sorozat esetén, két nagy teljesítményű környezetbarát asztali eszköz közül lehet választani, amelyek kiemelkedő nyomtatási minőséget produkálnak, és precíziós kontúrvágással rendelkeznek, amely lehetővé teszi az automatikus kontúrvágott grafikák, fényképek és szövegek tetszőleges alakú létrehozását. Ugyanazokat a nagy felbontású nyomtatófejeket, környezetbarát tintákat és vágási technológiát használják, mint a széles formátumú nyomtatóink. Az új BN2 a korábbi modellekhez képest körülbelül 4-szeresére növeli a nyomtatási sebességet. Kompakt méretük ellenére sokféle, nagy hozzáadott értékű terméket készítenek, a pólóktól, plakátoktól, matricáktól, címkéktől és egyedi formájú kijelzőktől kezdve, mindezt szépen és gyorsan. A BN2 sorozatot úgy tervezték, hogy a kezdők számára is kiváló használhatóságot kínáljon. Az egyszerűsített telepítést követően azonnal megkezdődhet a gyártás. A nyomtatók egyszerű kialakításúak, többszínű LED-lámpás kapcsológombbal ellátva. A szín és a villogó minta azonnali jelzést ad a nyomtató állapotáról.
Minden funkció egyszerűen végrehajtható a mellékelt Utility szoftverrel, amely támogatja a kényelmes kezelést a könnyen érthető ikonokkal, amelyek jól láthatóak, és intuitív, gyors hozzáférést biztosítanak a használni kívánt menü elemekhez. A nyomtatók alapfelszereltsé-géhez tartoznak a szoftverek is, amely a tervezéstől az egyszerű műveletekkel végzett nyomtatásig mindenre használható. Ezenkívül az újonnan tervezett Frontal Access Structure lehetővé teszi, hogy a felhasználók a hordozó beállításától a karbantartásig, minden feladatot a nyomtató elejéről hajtsanak végre a hatékonyabb helykihasználás érdekében.
A vásárlók két modell közül választhatnak, a CMYK + fehér, azaz 5 színes BN2-20 és a CMYK 4 színes BN2-20A közül.

„Az első modell bemutatása óta a BN sorozatból több mint 25.000 darabot adtak el, ami arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy új kihívásokat vállaljanak, beleértve a vállalkozásokat, a külső termelést házon belülre hozó vállalatokat és a STEAM oktatása iránt elkötelezett oktatási intézményeket" – mondta Miller. „A termelékenység és a használhatóság további fejlődésével a BN2 sorozat még több ember számára nyitja meg a kaput a nagyobb kreativitás és az üzleti siker felé. Folyamatosan bővítjük VersaSTUDIO sorozatunkat, hogy világszerte új kihívásokra ösztönözzünk.”

Roland BN2-20 nyomtató-vágó


2023. július 12.
A mai napon a Roland bejelentette az ER-642-t, egy új, 160 cm széles, öko-oldószeres nyomtatót a DGXPRESS sorozatában.
Bővebb infó itt.

„2023 márciusában elindítottuk a DGXPRESS márkát, amelynek középpontjában a magas termelékenység és agresszív árazás áll, miközben megőrizzük azt a nyomtatási minőséget és megbízhatóságot, amelyről a Roland DG nyomtatói híresek...” – mondta Tony Miller, elnök.

"Az új, nagyobb méretű nyomtatófejekkel, amelyek finomabb tintacseppeket tudunk nyomtatni nagyobb sűrűség mellett, valamint az újonnan kifejlesztett, nagy sebességű adatvezérlési technológiának köszönhetően, az ER-642 bámulatos, 46,8 m2/h termelékenységet ér el 900x600 dpi módban, öntapadós nyomtatás esetén, és 76,1 m2/h 600x1200 dpi módban, banner nyomtatás esetén. A képminőség és a sebesség közötti tökéletes egyensúlyra törekedve a nyomtatófej vezérlése, a tintaösszetétel és a nyomtatómechanizmusok kombinációja révén lehetővé tettük, hogy gyönyörű grafikákat jelenítsen meg élénk színekkel, semleges szürkével és egyenletes átmenetekkel még nagy sebesség mellett is.” – mondta Miller.
Ezenkívül költséghatékonyabbá tudtuk tenni a terméket azáltal, hogy átvettük legújabb nyomtatóplatformunkat az aprólékosan szabványosított alkatrészekkel, és szűkítettük az alapvető funkciókat.

"Számos funkció javítja a munka hatékonyságát, mint például: a médiabeállítás, amely automatikusan megtörténik, az egyszerű és pontosabb betöltés érdekében, a feltekercselő egység, amely minimálisra csökkenti a ferdeséget a pontos hordozótekercselés érdekében, és egy perforált levágó egység, amely a nyomathordozókat perforációk mentén választja el a nyomtatási munkák között. Ezenkívül a vásárlók mostantól könnyedén cserélhetik a capeket, wipereket, és egyéb olyan elemeket a nyomtatófej körül, amelyeket korábban a szervizszemélyzetnek kellett cserélnie, így minimalizálva a várakozás miatti állásidőt."

Roland ER-642

2023. március 20.
A Roland DG a mai nappal bejelentette, az új UV nyomtató-vágókat.
A DGExpress UG szériájával az alábbi linken ismerkedhetsz meg.
Roland DGExpress

Roland DGExpress UG-642

2023. január 26.
A Roland DG a mai nappal bejelentette, hogy 6 új, gyantával és UV tintát tartalmazó tintasugaras modellel bővíti a TrueVIS nyomtatócsaládot. Így a TrueVIS család már 10 modellre bővült,

Bővebb infó:
Roland DG news

Az AP-640-et itt ismerheted meg:
Roland AP-640 link

Az LG és MG sorozattal itt ismerkedhetsz meg:
Roland LG, MG link

Roland TrueVIS, AP, LG, MG sorozat

2023. 01. 20.-án bejelentésre került a Roland BN-20D modellje, amely a DTF (Direct-To-Film transfer) technológián alapul. Aki így szeretne pólókat nyomtatni, - tehát nincs már körbevágás, maszatolás, - annak nosza. Várható megjelenés 2023. február 16.

Bővebb infó a Roland oldalán itt.

Vagy az Amerikai oldalon itt.

Nem hivatalos termék videó itt.

RolandBN-20D

2022. május 10.
A Roland a TrueVIS tulajdonosok kreativitását ünnepli szerte a világon.
Nézd meg a világ 24.000 TrueVIS felhasználója közül jónéhányat, ki, miért elégedett e széria képességeivel, hátha profitálhatsz belőle te is.
Viva TrueVIS! Viva Roland!
és a link pedig itt.

2022. március 30.
A Roland bejelentette, hogy új, 4 színű EU-1000MF nagy formátumú UV-LED síkágyas nyomtatóval bővült az UV nyomtatók sorozata. A nyomtató képes gyönyörű képalkotásra sokféle anyagon, akár 95 mm vastagságig, sokféle alkalmazáshoz, ideértve a cégtáblák grafikáját, a rendezvények és üzletek bemutatóit és tábla dekorációkat. Az EU sorozat 4 és 6 színű modelljei akár 27,6 m2/órás nyomtatást tesznek lehetővé 720 x 600 dpi CMYK módban, és kb. 9 merev, 1220 x 2440 mm méretű tábla nyomtatást tesznek lehetővé óránként. Az UV-tinta azonnal kikeményedik, így gyorsan szárad, és nincs szükség a nyomtatás utáni szárításra. A különféle anyagokra, például akril-, PETG-, PVC-, hab-, PC-, fa- és alumínium-kompozit táblákra történő közvetlen nyomtatás lehetővé teszi, így szükségtelenné válik a tekercses hordozóra történő nyomtatás, majd a táblára történő kasírozás, csökkentve az utófeldolgozási időt és költségeket.
A különböző méretű tintacseppeket nagy pontossággal használó Variable Dot Printing Technology mellett a Roland elismert True Rich Color nyomtatási beállítása lehetővé teszi a magasabb szintű kimeneti minőség elérését az "élénkség" és a "természetesség" kombinálásával. Négy vészleállító kapcsolóval és egy biztonsági érzékelővel van felszerelve, amely leállítja a nyomtatót a kezelő és a nyomtató védelme érdekében. Az UV-tinták GREENGUARD Gold minősítéssel rendelkeznek az alacsony VOC-tartalom érdekében, így biztonságosabbak beltéri alkalmazásokhoz.

Roland EU-1000MF síkágyas UV nyomtató

2022. március 1.
A Roland március 01-vel bejelentette a TrueVIS széles formátumú tintasugaras nyomtató/vágógépek harmadik generációját a VG3 és SG3 modellek személyében.
A vezető VG3 sorozat egy új, nyolc színből álló CMYKLcLmOrGr tintakészletet alkalmaz a páratlan színegyeztetés és vizuális kifejezés érdekében, szélesebb színskálával a speciális narancssárga és zöld tintákkal rendelkezik, valamint simább színeket, csökkentett szemcsésséget biztosít a világos cián és világos bíbor használatával. Az új True Rich Color 3 előre beállított beállítás optimalizálja a nyomtató kiváló színvisszaadását és a TR2 tinták széles színskáláját, hogy egyedülálló kombinációt érjen el az élénkség és a természetes megjelenés érdekében. Az új TrueVIS könnyen olvasható színes LCD érintőpanellel rendelkezik, amely gyors és egyszerű hozzáférést biztosít a beállítások ellenőrzéséhez, a tintaszintek és a hordozók valós idejű áttekintéséhez, valamint az eszközparancsok végrehajtásához. Az új médiabeállítás-támogató funkció, csökkenti a hordozók torzulását, könnyebb és pontosabb médiabetöltés tesz lehetővé. A TrueVIS emellett támogatja az automatikus adatrögzítést és az anyagtovábbítás kompenzációt is a stabilabb, felügyelet nélküli munkafolyamat érdekében. Az újonnan kifejlesztett középső és oldalsó szorítógörgők tovább optimalizálják a nyomathordozót a megfelelő helyen tartáshoz, ami jobb nyomtatási és vágási minőséget eredményez.

Roland TrueVIS VG3 oldószeres nyomtató-vágó gépek

2021. október 27.
A Roland DG bejelentette a D-BRIDGE nevű támogató webhely elindítását, amely számos hasznos információt nyújt a digitalizáció előnyeiről. és a siker titkairól minden alkotó számára, különösen azok számára, akik a nyomtatással vagy a gyártással foglalkoznak. A D-BRIDGE a következő információkat nyújtja:

- „A digitalizáció előnyei” leírja a digitalizáció szükségességét, előnyeit és a digitalizáció sikerének titkait.
- Az „Iparági digitalizálás” bemutatja a digitalizáció jelenlegi helyzetét a különböző iparágakban, és az üzleti folyamatok változásait, konkrét példákkal együtt.
- A „Megoldási példák” bemutatja, hogyan digitalizálhatja hagyományos munkáját digitális eszközök segítségével.
- A „Felhasználói esettörténetek” tényleges vásárlói történeteket mutat be a digitális megoldás bevezetésének okairól, a működéshez vezető útról, konkrét előnyökről és a siker kilátásairól.
- A „Speciális rovat” bemutatja a legfrissebb információkat és hasznos tippeket a különböző iparágak szakembereitől és befolyásolóitól.
- A „World Digitalization News” a digitális technológia kreatív felhasználásának példáit mutatja be a világ minden tájáról.
Bővebb információ itt.

D-Bridge a Rolandtól (támogatás oldal)2021. 10. 12.
A Roland DG a mai napon bejelentette az asztali nyomtató-vágók új üdvöskéjét a BN-20A nyomtató modellt.
A már 2011 óta piacon lévő BN-20-hoz képest a változás, hogy az új készülék csak CMYK tintákkal elérhető (tehát ugrott a fehér és metál színek lehetősége), cserébe viszont olcsóbbá és gyorsabbá vált maga berendezés.

Az új, gyorsabb nyomtatási mód előnye:
Az egyszerűbb tintakészlet lehetővé teszi a BN-20A-ban az egyedülálló nagy sebességű nyomtatási üzemmód bevezetését, amellyel a felhasználók optimalizálhatják termelékenységüket a kis példányszámú nyomtatásoknál.

Ideális lehet az olyan területeken működő cégek számára, mint a hőpréses ruházati termékek, feliratok és matricák gyártása. Emellett hatékony megoldás lehet olyan vállalkozások számára is, akik olyan funkciókat szeretnének házon belülre hozni, mint például a termékcímkézés, egyedi termékjelölés.

Roland BN-20A nyomtató-vágó plotter

2021. 07. 20.
Bejelentésre került az új vágógépek érkezése. Az új Roland GR2 sorozat (640, 540) szeptembertől érhető el.
Érdekesebb paraméterek:  Vágás akár 50 méter hosszan, akár 153 cm/sec. sebességgel, 8 MB helyett 32 MB RAM, bármilyen nyomtatóval kinyomtatott ábrák körbevágása, max. berakható médiaszélesség 178 cm, max. 24 kilogrammos tekercsek kezelése, kedvezőbb ár. Bővebb ismertető itt.

Roland GR2-640 fóliavágógép

2021. 07. 01.
A Roland bejelentette, hogy a LEC2 UV sorozathoz kapható új EUV5 tinták mellé új színek érkeznek, azaz narancs és piros tintákkal egészül ki a meglévő paletta, így könnyebben elérhetőek azok a Corporate színek amik eddig nem voltak megjeleníthetőek, illetve ezáltal jelentősen bővül a megjeleníthető színek árnyalata.

Továbbá a LEC2-640 nyomtató-vágó modellhez opcionálisan érkezik egy B1 méretű kiegészítő asztal ami könnyebbé teszi a sík, csomagolásjellegű prototípusok gyártását.
Részletek itt.

Roland EUV5 new color, high gamut, narancs és piros tinta

2021. 06. 28.

A mai nappal megszűnt a Roland VersaSTUIDO BT-12, közvetlen ruházati nyomtatója. Az alkatrészek és a fogyóeszközök továbbra is rendelkezésre állnak és továbbra is támogatást kínálunk a meglévő ügyfeleknek.


2021. 06. 03.

Megjelent a VersaWorks 6.10.1 full telepítője, aki nem akar frissítgetni az tolhatja a full telepítőt. (előtte tessék reg.-elni a myRoland szolgáltatásra)


2021. 05. 28.

Megjelent a VersaWorks stabil 6.10.1 update, lehet frissíteni.


2021. 05. 19.

Ezúton értesítünk mindenkit, hogy akinek nyomtató-vágó modellje van és már a VersaWorks 6 vagy annál magasabb verzióját használja az NE updatelje a RIP programot a 6.10-es verzióra mert egy kis hiba csúszott a javításba. Tessék megvárni a rövidesen megjelenő 6.10.1 verziót, az már probléma mentesen fog működni.


2021. 04. 27.

A Roland DG Corporation bejelentette új, felhőalapú szolgáltatását, „Roland DG Connect” néven. (elérhető mindkét platformra) A Roland DG Connect javítani fogja az ügyfelek elégedettségét és sikerét azáltal, hogy kényelmesebb és stabilabb működési környezetet, jobb munkafolyamat-hatékonyságot, fokozott üzleti fejlődést és jövedelmezőséget biztosít, valamint lehetővé teszi a különböző készségek és igények az együttműködésre és az ötletek megosztására. Az első szakaszban a támogatott Roland DG termékek* (TrueVIS sorozat) vásárlói interaktív módon megoszthatják az üzemeltetési információkat a Roland DG-vel a termék regisztrációját követően. Hiba esetén a termék működési állapotára és előzményeire vonatkozó megosztott információk felhasználhatók a javítás idejének csökkentésére, ezáltal csökkentve az ügyfél leállási idejét. Az állapotfelmérés figyeli a főbb alkatrészeket, például a nyomtatófejet, és értesíti a felhasználókat a szükséges karbantartásról, hogy segítsen nekik abban, hogy terméküket jó állapotban tartsák a stabil működés érdekében. A műszerfal funkció könnyen érthető, szín kódolt képet nyújt a működési állapotról a termék kihasználtságának és a hatékony üzleti műveletek javítása érdekében. Az embereket összekapcsoló kommunikációs tér biztosításával a "Roland DG Connect" példátlan értéket, egyedi kifejezőkészséget és új üzleti lehetőségeket teremthet azáltal, hogy a felhasználókat nemcsak velünk, hanem márkakereskedőkkel, beszállítókkal, ügyfelekkel, tervezőkkel, hallgatókkal és még sok mással is összeköti. A "Roland DG Connect"-et az ipar játékváltójának tekintjük. Szükség szerint tovább bővítik az új funkciókat és szolgáltatásokat, hogy ügyfeleitekkel még vonzóbb kreatív ökoszisztémát hozz létre. A Roland DG Connect 2021. április 27-én lesz elérhető Japánban, az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban. (a többi terület folyamatban) * TrueVIS sorozat:

VG2-640 / 540, SG2-640 / 540/300, VF2-640, VG-640/540, SG-540/300. Frissítés szükséges a legújabb firmware-re. A jövőben a támogatott termékek bővülnek.


2021. 01. 20.

A Roland DG a mai nappal bejelentett az UV nyomtatók és nyomtató-vágók új modelljeinek érkezését. LEC2 nyomtató-vágó sorozat esetében a már leglévő LEC2-300 mellé érkezik a LEC2-640 , 160 cm széles modell. A síkágyas UV nyomtató család - a LEC2 S család - az alábbi modellekkel bővűl:

LEC2-330S-F200, LEC2-640S-F200, LEC2-640S-F300, LEC2-640S-F400. Ez utóbbi modellek csak méretükben térnek el egymástól Rendelhető 2021 márciusától.

További részletek itt és itt.


2021. 01. 12.

Végre ez is teljesült. A Roland még tavaly ősszel sokak várakozásának megfelelően megjelent a piacon egy új, olcsó, általános tinta készlettel a TrueVIS felhasználók számára. A termék kizárólag a Kelet-Európai valamint a fejlődő piacokon érhető el, a nyugat ebből most kimarad. A TE2 jelzésű általános tinta 50%-kal olcsóbb az eddigi TR2 tintával szemben, sőt létezik belőle 750 ml kiszerelésű változat is, ami fajlagosan még olcsóbbá teszi a terméket ha ml-re lebontjuk az árát.

Mi is túl vagyunk az első TE2-es telepítésen, egy VF2-640 modellt állítottunk csatarendbe ezzel a beállítással. Parádés.


2020. 11. 11.
A TR2 tinta nyerte "Az Év Terméke díj"-at a Digitális festékek - Oldószer / Öko-Oldószer / Latex” kategóriában. A Roland DG bejelentette, hogy a TrueVIS sorozatú nyomtatóinak TR2 tintája ismét elnyerte 2020-ban az PRINTING United Alliance az év terméke díját immár második éve.
Az év terméke díjak, amelyeket a szervezet évente választ ki, olyan kiemelkedő termékeket és technológiákat ismernek el, amelyek hozzájárultak az ipar fejlődéséhez.
Kevin Shigenoya, a digitális nyomtatás üzleti divízió alelnöke elmondta:
„Nagyon örülünk, hogy idén is megkaptuk ezt a rangos díjat a PRINTING United Alliance-től. A Roland továbbra is új értéket ad ügyfeleink vállalkozásainak, és egyedi, kreatív termékek és megoldások révén hozzájárul a digitális nyomdaipar fejlődéséhez. "
Bővebben itt.

PRINTING United Alliance 2020 az év terméke díj

2020. 10. 31.

Ezúton értesítünk minden kedves Roland TrueVIS nyomtató felhasználót, hogy a régi TR jelű tinta gyártása és forgalmazása október 31.-el megszűnt, helyette a TR2 jelzésű tintát használjátok. Ez bizonyos rendszerszintű átállítást von maga után de mindenkinek segítünk, hogy ez zökkenő mentesen történjen.

Ez ügyben keressétek munkatársainkat. Raktárkészletünkben még fel lelhető egy tetemes mennyiség de aztán ennek is over. Tehát nem megijedni, telefonálni.

2020. 09. 16.
A Roland bejelentette a VW-S1 névre hallgató denzitométerét ami egy könnyen és egyszerűen használható színmérő eszköz . Az eszközt kifejezetten a VersaWorks 6 hoz fejlesztették ki annak érdekében hogy több azonos típusú és konfigurációban működő nyomtató ugyan azt a színt nyomtassa. A készülék harmadannyiba fog kerülni mint az ismert denzitométerek. Részletek itt.

Roland  VW-S1 densitometer

2020. 08. 26.

A Roland DGSHAPE üzletága bejelentette a VL-300 Jig Kit-et az LD-300-hoz, hogy még könnyebbé tegye az egyedi termékek dekorációját.

A Jig Kit segítségével egyszerűen, még könnyebben rögzítheted a dekorálandó tárgyat. Részletek itt.


2020. 06. 11.

Megjelent a VersaWorks 6.7 update. A program változásait ezen a linken ismerteti a fejlesztő.


2020. 06. 11.

A Roland bejelentette a VF2-640 TrueVIS nyomtató piaci megjelenését. Így ezzel a konfigurációval még pontosabban nyomtathatóak a céges arculati színek, szebb színátmenetek, szebb bőrtónusok valamint homogénebb szürke színeket lehet megjeleníteni, emellett jelentősen nő a megjeleníthető színek száma.

Részletek itt.


2020. 06. 11.

A Roland bejelentette a VG2-640 és VG2-540 TrueVIS nyomtatók szériájához a zöld (green) tintát. Részletek itt.


2020. 04. 21.

Alig vettük mi is észre, de szépen csendben megjelent a Roland új pólónyomtatója az XT-640S DTG modell. M-es méretű pólóból egyszerre akár 12 db-ot is meg tud nyomtatni, de variálható pólótartóival végtelenek a gyártási lehetőségek. Elérhető színek a CMYK mellett a White.

Sebessége impozáns, CMYK módban akár 450 db pólót is készíthet óránként 200 x 260 mm méretű sablonnal gyors üzemmódban, vagy 225 db pólót óránként minőségi üzemmódban a Rolandtól megszokott kiváló minőségben! Bővebb infó itt.


2020. 03. 24.

Bejelentésre került a népszerű VersaUV LEF2 sorozatú UV síkágyas nyomtató új változata. A LEF2-300D nagyobb munkaterülettel rendelkezik, amely akár 200 mm magasságot képes támogatni a szokásos modellhez képest. A hozzáadott magassággal a LEF2-300D munkaterülete ténylegesen megduplázódik, ami kibővíti a nyomtatás lehetőségeit, nem csak vastagabb anyagokra, hanem a formák szélesebb változatosságára is, különféle méretű és típusú szerszámok befogadásával. Bővebb információ itt.

 

2020. 03. 24.

A Roland bejelentette az Ergosoft Roland DG 3 kiadást, a Texart sorozat szublimációs tintasugaras nyomtatójának hatékony RIP szoftverét.

A Texart RT-640 és XT-640 ügyfelek, akik jelenleg a szoftver korábbi verzióit használják, 2020. szeptember 30-ig ingyenesen frissíthetnek az új verzióra. Bővebb információ itt.


2020. 03. 23.

A koronavírus betette a lábát minden szegmensbe. Tudsz mindent. Mi is csak félgőzzel üzemelünk. Marad az email, és telefon. Kitartást! A szájmaszk legyen veletek!


2020. 01. 06.

Cégünk új telephelyre költözik.

2020 február 17-től új telephelyünkön várjuk kedves partnereinket. Addig kérünk mindenkit, hogy telefonon egyeztessünk mielőtt bárki bárhová menne, mert az átépítések zajlanak. Új bemutatótermünk az alábbi címen lesz megtalálható: 1118 Budapest, Homonna u. 2-4. (Yacht Irodaház, fszt., bejárat a Budaörsi út felől)


2019. 12. 11.

A Roland DG bejelentette, hogy termékeinek 5 vevője összesen kilenc SGIA Golden Image Awards díjat nyert számos kategóriában a 2019-ben Dallasban megrendezésre kerülő versenyen. A bíráló testületet lenyűgözte a nyertesek kreativitása, a színek pontossága, a reprodukált képminőségek megjelenítése. A Specialty Graphic Imaging Association (SGIA) az ipari, grafikai, ruházati, textil-, elektronikai, csomagolóipari és kereskedelmi nyomdaipari közösség szakembereinek szakmai szövetsége, amely a legújabb nyomtatási technológiák beépítésével új üzleti szegmensekké kívánja bővíteni üzleti tevékenységét. Az SGIA éves Golden Image Awards versenye elismeri a digitális képalkotó és szitanyomó szakemberek által készített kiemelkedő munkát, amely széles körű alkalmazásokat ölel fel a speciális képalkotó technológiák révén.

Kohei Tanabe, a Roland főigazgatóságának, a Digitális Nyomtatás Üzletágának elnöke elmondta: "Örülök, hogy az iparág vezető szervezetei elismerték a tintasugaras nyomtatókkal készített munkákat, ideértve a TrueVIS sorozatot, amely kiváló grafikát állít elő, és a VersaUV sorozatot, amely lehetővé teszi a magas szintű nyomtatást, valamint a hozzáadott értékű speciális nyomtatás. Folytatjuk azon termékek és megoldások kínálatát, amelyek izgalmassabbá teszik az emberek számára a megjelenített grafikákat." Bővebb részletek, képek itt!


2019. 10. 23.

Bejelentésre került az új generációs LD-300 lézer dekorációs berendezés. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnévre klikkelve érhető el.


2019. 10. 10.

A Roland bejelentett egy új síkágyas UV nyomtató típust IU-1000F néven. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnévre klikkelve érhető el.


2019. 10. 10.

A Roland újabb elismerésben részesült az új VG2 és SG2 sorozatokat illetően. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnévre klikkelve érhető el.


2019. 10. 09.

A Roland bejelentette az új TrueVIS SG-2 gyomtató/vágók érkezését. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnévre klikkelve érhető el.


2019. 09. 24.

A Roland bejelentette az új LEC2-300 gyomtató/vágó érkezését. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnévre klikkelve érhető el.


2019. 09. 23.

Új tartalom került ki a letöltések alá, úgy mint BN-20 utility program, egy régi kedvenc a Roland CutChoice program, valamint egy gyors link a Roland eszközök drivereinek eléréséhez. Továbbá az utángyártott tinta bejegyzés frissült fontos adatokkal.   


2019. 09. 02.

A Roland bejelentette az új LEF2-300 tárgy nyomtató érkezését. Továbbá megjelenik a piacon 2 új lézergravírozó berendezéssel is.

A két új típus LV-180 és LV-290 névre hallgat. Bővebb részletek a vastagon kiemelt típusnevekre klikkelve érhető el.


2019. 08. 01.

Újabb tartalom került ki az Általános rovat alatt Az a fránya USB kábel címmel.


2019. 05. 27.
Az új TrueVIS VG2 sorozatú öko-oldószeres nyomtató / vágógépek a legjobb nyomtatási és vágási megoldást nyerték a rangos EDP (European Digital Press Association) díjat. A TrueVIS VG2 sorozat ez év márciusában indult és máris a második rangos díjat zsebelte be. Az EDP-díjak győzteseit az Európa 21 vezető kereskedelmi kiadványának független bírói testülete határozza meg, akik „az eredményesség, a minőség és a költséghatékonyság alapján” az előző 12 hónap legizgalmasabb technikáit értékelik. A bírákat különösen lenyűgözte a rendszer színskálája, az optimalizált színpontosság és a színes reprodukciós képesség, valamint számos technológiai fejlesztés a nagy pontosságú nyomtatás a teljesítmény növelése érdekében. Ryo Baba, a TrueVIS VG2 projektmenedzsere elmondta: „Amikor néhány hónappal ezelőtt elindítottuk a VG2-es sorozatunkat, készen álltunk arra, hogy bemutassunk az iparágnak valami különlegeset, olyan megoldást, amely valóban megváltoztathatja a nyomtatási szakemberek munkájának élettartamát, színminőségét, megbízhatóságát. Az EDP-díjak széles körben tekinthetők az európai digitális nyomtatási üzletág legrangosabb díjainak, így a „Best Print & Cut Solution” címe teljesen tükrözi, hogy hihetetlen ez a gép. ”
Ryo Baba, a TrueVIS VG2 projektmenedzsere elmondta: „Nagy megtiszteltetés, hogy megkaptuk az EDP-díjat. A VG2-vel reméljük, hogy ügyfeleink maximálisan kihasználhatják kreatív lehetőségeiket, és a képzeleteiket valósággá alakíthatják.”

2019. 04. 03.

A Roland új TrueVIS VG2 sorozatú öko-oldószeres nyomtató / vágógépe megnyerte a 2019 ISA Sign Expo®-ot Innovációs Díját a "Nyomtató" kategóriában. Az ISA Innovációs Díjak elismerik a 2019-es ISA Sign Expo legjelentősebb termékbemutatóit. Összességében négy kategóriában volt jelöltek, amelyek a jel, grafika és a vizuális kommunikációs iparágot képviselték. A VG2-540 és a VG2-640 lenyűgözte a bírákat - külső szakértői testületet - technológiai fejlődéssel, átfogó színválasztékkal, a gép hatékonyabbá tételével és a nagyobb nyomtatási és vágási pontossággal.

Az ISA Sign Expo résztvevői úttörő termékeket és a legújabb megoldásokat várták. Kohei Tanabe, a Roland Főigazgatóság elnöke azt mondta:

"Nagyon örülünk annak, hogy a VG2 sorozatú nyomtató / vágógépek, amelyek a Roland DG történetében a legmagasabb termelési minőséget élvezik, megnyerték ezt a rangos díjat, hogy segítsen a grafikus szolgáltatóknak kiaknázni kreatív lehetőségeiket, átalakítsák képzeletüket valósággá, és élvezzék a teljesítmény érzését."


2019. 03. 08.

A tárgynyomtatók esetében a LEF-200-as modell már nem elérhető, a LEF2-200 új modell váltja fel. 

2019. 03. 05.
A Roland elindítja második generációs TrueVIS VG2 64 "és 54" széles formátumú tintasugaras nyomtató-vágógépek sorozatát. A TrueVIS VG2 sorozat új generációs eco-oldószeres TR2 tintával rendelkezik. A korábbi hét szín mellett az új TR2 tinta már narancssárga színben is elérhető, hogy bővítse a színek terjedelmét.
Új Multiprocess Color funkciót fejlesztettek ki, amely lehetővé teszi az Orange tinta használatát. Annak érdekében, hogy teljes mértékben kihasználhassa a VG2 kiváló színvisszaadási képességét és a TR2 tinta által biztosított széles színskálát, True Rich Color előbeállítás is létrejött.

Számos technológiai előrelépés történt pl.:
● felügyelet nélküli működés
● az új középső szorítógörgők automatikusan felemelkednek a vágási folyamat megkezdése előtt
● laminált nyomtatott anyagok vágására szolgáló új vágójel opciók, optimális szorítógörgő nyomással kombinálva stabilabb vágási teljesítményt biztosítanak
● Az új feltekerő egység kétféle lehetőséget biztosít a kiválasztott média típusától függően, így biztosítva a feltekerési stabilitást.

A RDG FlexFire nyomtatófejek részére készült precíziós tinta, lehetővé teszi a semleges szürkeárnyalatok, az élénk színek és a sima bőrhatások nyomtatását még a legnagyobb sebességgel is. A TrueVIS VG2 és a TR2 tinta a 3MTM MCSTM által tanúsított hosszú távú eredményeket igazolja, ami garantálja a grafika minőségét és megbízhatóságát. A TR2 tintával ellátott VG2 támogatja az Avery ICS teljesítményét és tanúsítja a GREENGUARD Gold minősítést a biztonságos beltéri grafikai alkalmazásokhoz. Tartalmazza a VersaWorks 6 RIP szoftvert, amely támogatja a legfrissebb Harlequin® RIP kétmagos motort PDF 2.0-val és natív 64-bites feldolgozással, valamint új, könnyen használható képességeket, amelyek a legerőteljesebb RIP szoftverre jellemzőek.
Technikai infó itt.

2019. 03. 05.
A Roland bejelentette a LEF-200 UV tárgy nyomtató utódját a LEF2-200 modellt.
Számos új, fejlett funkció került a termékbe.
● A Start Timer funkció befejezi a nyomtatófej tisztításának és a fehér tinta cirkulációjának automatikus beállítását a kijelölt kezdőidővel.
● Rögzítheted a sarokkonzolokat a nyomtatási felülethez, hogy egyszerűbbé tedd a beállításokat és a nyomtatáshoz használt elemek igazítását.
● A legújabb VersaWorks 6 RIP szoftver a csomagban
● Új tisztítási rendszer a megbízhatóság növelése érdekében. A fejfrissítő funkció eltávolítja a nyomtatófejeken maradt tintát és megtisztítja a nyomtatófej felületét.
● A légzáró fedél védi az üzemeltetőket az UV fénytől, és megakadályozza, hogy a por nyomtatás közben az anyagok felületére kerüljön.
Technikai infó itt.

2019. 01. 30.
A Roland DGSHAPE üzletága új generációs gravírozó készüléket jelentett be DE-3 néven. A DE-3-al számos gravírozási feladatot végrehajthat, beleértve a névtáblákat, a jelzéseket, a díjakat feliratozását valamint az egyedi ajándék tárgyak készítését. A következő generációs gravírozó számos új fejlesztést foglal magában, többek között: Ethernet csatlakozás, frissített nosecone technológia a jobb minőségű gravírozáshoz egyenetlen anyagon, adatpuffer az offline gravírozáshoz, lézermutató a pontos anyag összehangoláshoz, és az új csomagban lévő szoftver: Dr. Engrave Plus. Ez az új szoftver olyan fejlett funkciókkal rendelkezik, mint az AI és EPS fájlok támogatása, a szintező és fúrási funkciók, valamint a változó adatok gravírozása. A működése annyira egyszerű, mint egy gomb megnyomása.
A DE-3 USB vagy LAN-on keresztül csatlakoztatható, ami nagyobb rugalmasságot biztosít bármely környezetben.
A Dr. Engraving Plus egy olyan tervező szoftver, amellyel új művészeti alkotásokat hozhat létre, vagy a meglévő fájlokat a népszerű tervezési szoftvercsomagokból a DE-3-hoz továbbítja. Az opcionálisan elérhető középső satu növeli a gravírozható anyagok befogásának lehetőségét.
Technikai infó itt.

2019. 01. 15.
A Roland új nyomtatót jelentett be. A VersaSTUDIO BT-12 asztali, közvetlen ruhadarab-nyomtatót a ruhadarabok nyomtatására szánják. A BT-12 könnyen kezelhető A4-es nyomtató, amely közvetlenül a pamut* hordozóra nyomtat. Különböző termékekre, például pólókra, zsákokra és belsőépítészeti cikkekre nyomtathat teljes színes grafikákat, beleértve a fotókat, logókat és szöveget. Kompakt mérete és megfizethető ára lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy alacsony kezdeti befektetéssel és olyan helyeken kínáljanak személyre szabott szolgáltatásokat, ahol a hely korlátozott, beleértve a bevásárlóközpontokat, kioszkokat, ruházati üzleteket, szállodai ajándékboltokat és turisztikai célpontokat, vagy akár rendezvényeket.
* A szövetnek 50 ~ 100% pamutnak kell lennie.
A BT-12 megfizethető árú, lehetővé téve a vállalkozások számára, hogy új lehetőségeket fedezzenek fel nagyon alacsony kezdeti befektetéssel. A BT-12 kiválóan használható, és a gyakorlatban bárki, aki minimális képzettséggel rendelkezik, mindössze 10 perc alatt képes elkezdeni a gyártást a kezdetektől a befejezésig. A 399 mm (W) x 760 mm (D) méretekkel a nyomtatóegység nagyon kevés helyet igényel.
Az opcionális befejező berendezést úgy tervezték, hogy a nyomtatóegységgel egymásra rakható legyen. Ez az okos kialakítás drasztikusan csökkenti a hagyományos közvetlen ruhadarabokhoz és befejezőegységekhez szükséges telepítési helyet, amely lehetővé teszi, hogy a BT-12-t kiskereskedelmi helyekre és rendezvényhelyszínekre telepítsék.
A BT-12 könnyen használható "Roland Design szoftverrel" van ellátva. Az intuitív felhasználói felület segítségével bárki egyedülálló terveket készíthet minimális képzéssel. Ezek a megoldások nemcsak az áru hozzáadott értékének növelését szolgálják, hanem új vásárlási élményt is nyújtanak az ügyfeleknek, ami segít a forgalom növelésén.
Technikai infó itt.

2018. 12. 07.

A Roland DG Cotodesign néven új szoftvert jelentett be a kiskereskedelmi termékek egyedi dekorációjára.

Egy tervezési és nyomtatási menedzsment szoftvercsomag a ruházati cikkek és ajándéktárgyak egyedi dekorációjára, beleértve a fényképeket az ügyfelek adatait, vagy az okostelefonról készített grafikákat. A cotodesign átfogó megoldást kínál a vállalkozások számára, akik a Roland DG tintasugaras nyomtatóit és más Roland digitális kimeneti eszközöket használnak, hogy kinyomtassák az ügyfelek kedvenc mintáit. A böngésző alapú tervezőszoftver lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy gyorsan készítsenek grafikákat a boltban lévő tablettek vagy számítógépes terminálok segítségével.

A cotodesign minden szükséges folyamatot lefed, a tervezési adatok létrehozásától a teljes színes nyomtatásig az egyszerű és intuitív interfészen keresztül történő kezeléssel. " Most bárki percek alatt létrehozhat egy grafikát vagy dekorációt kedvenc fotójából vagy gyermeki alkotásból az érintőalapú szoftverünk segítségével " - mondta Harada.

A bolt munkatársai a cotodesign segítségével gyorsan kinyomtathatják a vásárló egyedi grafikáját különböző árukra, beleértve a pólókat, táskákat, tollakat, okostelefonokat, írószereket és sokféle ajándéktárgyat még a digitális nyomtatás technikai ismerete nélkül is.

A szoftver csatlakozik a bolt hálózati környezetéhez, és kombinálható a Roland DG termékeivel, hogy az üzletben egyedi szolgáltatásokat nyújthasson, még korlátozott méretű üzletben vagy kioszkban is. A cotodesign jelenleg támogatja a Roland LEF sorozatú UV-LED síkágyas tintasugaras nyomtatóit, az asztali VersaSTUDIO BN-20 * öko-oldószeres nyomtató-vágógépet, valamint az LD-80 Laser Decorator-ot is, amely szöveget vagy grafikát készít fém- és holografikus fóliákkal a luxus megjelenésért.

Az ajándékok, a személyes kiegészítők és a ruházat igény szerinti dekorációja rendkívül népszerűvé vált az elmúlt években. A Roland DG UV- és öko-oldószeres tintasugaras nyomtatói elismertek kompakt méretük, könnyű használatuk és megfizethetőségük miatt, és a vállalatok széles körben használják az egyedi szolgáltatásokat. Az üzleten belüli egyedi szolgáltatások nyújtása nemcsak az áru hozzáadott értékének növelését szolgálja, hanem új vásárlási élményt is biztosít az ügyfeleknek, ami több ügyfelet vonzhat a boltba, és a szociális médiában folytatott beszélgetés témakörévé válhat. A cotodesign az optimális megoldást kínálja azon vállalkozóknak, akik szeretnék megkülönböztetni magukat más üzletektől, vagy új üzleti lehetőségeket teremtenek a kiskereskedelmi piacon, mondta Harada.


Jelenleg támogatott modellek:

VersaUV LEF-12i/200/300 , VersaUV LEF-12/20, VersaSTUDIO BN-20*, Laser Decorator LD-80

*2 Metál ezüst tinta konfiguráció nem támogatott.


Bővebb információ itt.


2018. 11. 22.

Új szolgáltatással egészült ki oldalunk. Elindítottuk apróhirdető szekciónkat ahol meghirdethetitek elfáradt, használt gépeiteket. Kérünk mindenkit, hogy csak a sign ipar területét érintő eszközöket tegyétek fel, ide nem való termékek nem jelennek meg az oldalon. Az oldal végfelhasználóknak van fenntartva, megkérjük a Tisztelt Kereskedő Társakat, hogy használt eszközeiket ne itt hirdessék. Köszönjük.

2018. 10. 19.
Amíg idehaza mindenki a hosszú hétvégével van elfoglalva, a Roland ismét két jelentős díjat zsebelt be Las Vegasban a SGIA Expon. A Roland DG TrueVIS nyomtató / vágógépei a Buyers Lab díját nyerték el. A KeyPoint Intelligence Buyers Lab (BLI) a világ vezető független tesztelési és elemzési szolgáltatója a dokumentum-képfeldolgozó iparág számára.
A BLI elemzői számos kulcsfontosságú teljesítmény kategóriában globálisan értékelték a versenyzők számos tintasugarasát, beleértve a képminőséget, a használhatóságot és a sebességet. Díjat kapott a 7 színes TrueVIS VG sorozat VG-640 modellje kiemelkedően fejlett CMYK Eco-Solvent / Latex 54 "/ 64" nyomtató kategóriában. A VG sorozatú nyomtató / vágógép legszélesebb skálája a világos, telített színeknek, valamint a sima bőrszínnek köszönhetően nagyon jó részletességgel és kontraszttal rendelkezett. Ezen felül a tesztek azt mutatták, hogy a TrueVIS VG rendkívül pontos méretbeli stabilitást és színkonzisztenciát eredményezett. A Roland TrueVIS sorozatú VG-540 nyomtató / vágógépe nyerte a második BLI díjat a CMYK Eco-Solvent / Latex 54" / 64" Dual CMYK kategóriában.

A BLI elemzői többek között a következőket nyilatkozták:
A nagy sebességű nyomtatási minőség mellett a 64 hüvelykes egység kiváló fényű és telítettségű képeket eredményezett, valamint semleges szürke és sima bőrszíneket, míg a legmagasabb minőségű nyomtatási beállítás jelentősen gyorsabb, mint a következő leggyorsabb eszközé.
A PANTONE® színmegfelelő képességekkel, valamint az átlag feletti nyomtatási sebességgel ez a nagy formátumú eszközpár kétségtelenül minden nyomtatvány legszigorúbb minőségi és színigényeit kielégíti.
Mind a VG-640, mind a VG-540 nagyon jó eredményeket ért el a képminőség, a sebesség, valamint a mellékelt Roland VersaWorks Dual RIP szoftver funkcionalitásának és felhasználóbarátságának köszönhetően.
A TrueVIS VG-640 és a VG-540 nyomtató / vágógépek egyértelműen felülmúlták az osztályuk többi nyomtatóját. Fejlett tintasugaras minőségük és teljesítményük, valamint világszínvonalú szolgáltatásuk és támogatásuk révén a Roland folyamatosan meghaladja ügyfeleik elvárásait.
Bővebb infó ezen a linken.

2018. 10. 17.

A Roland bejelentette az új VersaWorks 6 RIP kiadását. Az új VersaWorks 6.0 számos olyan funkcióval rendelkezik, amelyek pontosabbá és megbízhatóbbá teszik a nyomtatási folyamatokat, ugyanakkor a korábbi népszerű VersaWorks szoftver kiváló alapfunkcióira és egyszerű használatára épít. A VersaWorks 6.0 64 bites natív támogatást nyújt a 64 bites operációs rendszerek teljesítményének maximalizálásához és a bonyolult adatok, beleértve a komplex vektorok és a több rétegű képek feldolgozásának képességét is. Ezenkívül támogatást nyújt a PDF fájlok feldolgozásához natív módon, hogy a rétegek, árnyékok és más speciális effektek úgy készüljenek el ahogyan azt a tervezéskor elképzelték.

A könnyen használható funkciók biztosítják az egyenletes színt ugyanazon modell több nyomtatója között, és pontos színvezérlést alkotnak amikor több nyomtatót használsz az előállításhoz vagy nagy, kombinált grafikát készítesz. A felhasználók mostantól a 2 helyett 5 különálló sorba (A, B, C, D, E Queue) helyezhetik munkájukat, amelyek egyedi beállításokkal rendelkeznek, hogy megfeleljen a konkrét vevői elvárásoknak, a média típusnak és a felhasználók számának. A beállításoknál 1, 2 vagy 3 GB-nyi memóriát is lefoglalhatunk a rendszerből a RIP számára.

A tintamennyiség státusz menüje állandóra kinyitható, így folymatosan láthatjuk a tinta mennyiséget.

A VersaWorks 6.0 a következő Roland DG tintasugaras nyomtatóival és nyomtató / vágó modellekkel működik együtt 2018 novemberétől, de már elérhető az alábbi linken, mint ingyenes frissítés a következő modellekkel rendelkező felhasználók számára.

Öko-oldószeres nyomtatók és nyomtató / vágók: BN-20, EJ-640, RF-640, SG-540/300, SP-540i/300i, VG-640/540, VS-640i/540i /300i, XR-640

UV nyomtatók és nyomtató / vágók: LEC-540/330, LEF-12 / 12i, LEF-300/200/20, LEJ-640

Festék-szublimációs nyomtató: RT-640

Akinek Windows 10, 8.1, vagy 7-es oprendszere van és a fenti nyomtatók valamelyikével rendelkezik az kipróbálhatja már most.

Megtalálod a letöltések alatt!


2018. 10. 16.

Megjelent a Roland RF-640 nyomtatójának új 8 színes konfigurációja. Kategoriájának legjobbját sikerült megalkotni, a Pantone színeket 99% pontossággal lehet megjeleníteni ami igen látványos grafikai lehetőségeket ad a felhasználók kezébe. Bővebb infó itt.

2018. 10. 16.

Most (október 18-20. között) pár nap múlva kerül megrendezésre a SGIA EXPO Las Vegasban. Több mint 600 kiállító mutatja be termékét több mint 260 ezer négyzetméteren. Érdemes oda figyelni e jelentős szakmai eseményre aki esetleg ki tud jutni kérjük tartson a hazai szakmának egy kis tájékoztatót merre felé halad a világ. Bővebb infó a linken. 10. 04.-i bejegyzésünkben már jeleztük, hogy a Roland két termékével is elnyerte a SGIA 2018-as "Év terméke" díját.

2018. 10. 04.
A Roland DG Corporation, a tintasugaras nyomtatók és 3D eszközök világszerte vezető gyártója, bejelentette, hogy két terméke - a VersaUV LEC-540 nyomtató és vágó valamint az ECO-UV tinta - elnyerte a 2018-as speciális grafikus képalkotó egyesület (SGIA) "Év terméke" díját.
A Roland VersaUV LEC-540 a "Roll-to-Roll UV nyomtató" kategóriába tartozott, míg a vállalat ECO-UV tintáját a "Digital Inks - UV" kategóriában a legjobb termékként ismerték el. Az idei versenyen a nyertesek 68 különböző termékkategóriában kerültek kiválasztásra.
Bővebb infóért klikk a képre.

2018. 09. 21.

Aktualizáltuk termék kínálatunkat, árlistánkat. Több modell már nem elérhető. Ennek értelmében az alábbi modelleket már nem lehet rendelni:

Nyomtató / vágók: VS-300i, VS-540i, Gravírozó gépek: EGX-400, EGX-600, 3D nyomtató: ARM-10


2018. 09. 12.

Módosult a Roland UV nyomtató kínálata. 1 modell megszűnt ( illetve update-n esett át és csak az USA-ban forgalmazzák ) de felkerült oldalunkra 7 modell (4 síkágyas, 3 szalagos) ami kizárólag Európában kapható. A VersaUV-S modelleket eddig is forgalmaztuk de nem volt fenn az ismertető anyag hozzá. Ízlelgessétek, ismerkedjetek velük.


2018. 08. 24.

Felkerült saját fejlesztésű média feltekerő rendszerünk ismertetője.

Elkezdődött a Roland Hero Awards 2018

Eljött a ti időtök, lehet villantani! Elkezdődött a Roland Hero Awards 2018.
A Roland DG vár téged is, mutasd meg mire vagy képes, várja azon felhasználók jelentkezését, akik olyat alkottak amitől eldobjuk a kanalat. A Roland értékes jutalommakkal ismeri el azon munkákat amiket látva tátva marad a világ szája. Nevezz be munkáddal, mondd el történeted, légy ismert, szerezz még több megbízást kiváló szakmai tudásoddal. Légy kreatív és fújd ki a szakma orrát. Jelentkezés a ITT - már vannak magyar részvevők - ne maradj le te sem!

2018. 05. 15.

Nagy presztízsű arany díjat kapott Roland LD-80 lézeres készüléke. Kohei Tanabe, a DGSHAPE elnöke szerint "A Gold Honoree díj jelentős eredmény fiatal vállalatunk és a DGSHAPE márka számára. Az LD-80 az innovatív digitális technológiák egyike, amely meghatározza a DGSHAPE-t és az Empower People-t a jövő alakítására."

Bővebben itt olvashatsz a termékről és a Laser Focus World díjról.


2018. 04. 13.

Felkerült a Roland DGA Youtube csatornájára a LD-80 lézeres dekorátorról szóló bemutató videó anyag, nézzétek meg. Link itt.


2018. 03. 16. - A világ első lézerfólia dekorátora

A DGSHAPE bemutatja a világ első lézerfólia dekorátorát. Az LD-80 lézer dekorátor lehetővé teszi szövegek, logók és grafikák sokféle fémes és holografikus fóliához való hozzáadását, hogy kiváló minőségű, személyre szabott megjelenést biztosítson a kisméretű, termékekhez, beleértve a töltőtollakat, a mobiltelefon-burkolatokat, az írószereket vagy a kozmetikai kiegészítőket. Az LD-80 a saját technológiánkat alkalmazza, hogy lézersugarat fókuszáljon a műanyag és papíralapú termékek továbbítására, így valódi luxus megjelenést alkot. A szöveg, a logók és más vektoros grafika gyorsan átvihető műanyagokra, például akrilra, ABS-re és polikarbonátra, amelyek általában rosszul működnek a hagyományos lézeres, nagy hővel járó alkalmazások alatt. A fókuszált lézer különleges tulajdonságának köszönhetően a nagyon kis szövegek és finom vonalak létrehozását lenyűgöző minőségben támogatja. Az arany vagy ezüst fólián kívül fémes vagy hologramos fóliák is használhatók az élénk minták széles választékának kialakításához. A gép nagyon kompakt, a mellékelt szoftver egyszerű és intuitív, így az LD-80 tökéletes a fólia díszítésre kiskereskedelmi környezetben. A kiskereskedelmi üzembe helyezéseken túl, az LD-80 kompakt kialakítása könnyűvé teszi a elhelyezést bárhol, beleértve a kioszkokat, vagy olyan eseményeket, mint például az utcai vásárok és fesztiválok. A legbiztonságosabb 1. osztályú nemzetközi szabványnak megfelelve az LD-80 teljes fedőlapokkal rendelkezik, így biztonságosan használható, anélkül, hogy a lézerfény látható lenne a készüléken kívül. Ezenkívül tartalmaz egy hibabiztos kialakítást, amely automatikusan leállítja a készüléket, ha a fedél kinyílik működés közben.

A lézerrendszer exkluzív kialakítása kiküszöböli a por vagy a gáz keletkezését, biztosítva a karbantartásmentes működést. Hagyományos háztartási teljesítménye nem igényel plusz elektromos kiépítést a telepítéshez. Bővebb infó itt / technikai infó itt.